Wegańskie naleśniki bez jajek i mleka – prosty przepis na idealne śniadanie

20 min
1 porcja
1062 kcal
Wegańskie naleśniki bez jajek i mleka – prosty przepis na idealne śniadanie
Wegańskie naleśniki bez jajek i mleka – puszyste, delikatne i łatwe w przygotowaniu. Klasyczne składniki jak mąka pszenna, mleko roślinne i skrobia ziemniaczana gwarantują idealną konsystencję. Gotowe w zaledwie 20 minut, dostarczają aż 23g białka na porcję. Dzięki roślinnej wersji są lżejsze dla żołądka niż tradycyjne naleśniki. Perfekcyjne na weekendowe śniadanie lub słodką kolację. Podawaj z ulubionymi owocami, syropem klonowym lub domową nutellą dla pełni smaku.
🌅 Śniadania 🥪 Kanapki 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 👶 Dla początkujących Szybkie ≤20min
15 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
20 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/7 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/7
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Idealne naleśniki bez jajek
🌱 Wegańska

Idealne naleśniki bez jajek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
🌱 Wegańska

Pasta bezjajeczna

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
1
567
J
Jadlonomia.com
Buraczane pancakes
🌱 Wegańska

Buraczane pancakes

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
12
90
J
Jadlonomia.com
Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie
🌱 Wegańska

Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
2
J
Jadlonomia.com