Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku i obowiązkowe w Tłusty Czwartek. Aby zjeść dobrego pączka, można ustawić się w kolejce do ulubionej cukierni lub przygotować je samodzielnie w domu – to wcale nie takie trudne, jak się wydaje!
Domowa produkcja pączków nie jest trudna, ale czasochłonna i wymagająca sporej uwagi. Najpierw trzeba porządnie wyrobić ciasto, potem poczekać aż wyrośnie, a na końcu spędzić dłuższą chwilę doglądając smażących się tłuściochów. Jednak jeśli wszystkie te kroki wykonujemy niespiesznie i dokładnie, to pączki udadzą się na medal – słodkie, chrupiące i zupełnie wegańskie.
Wybaczcie małą ilość zdjęć, ale nie udało mi się długo uchronić pączków przed pożarciem. A wierzcie, że trochę się starałam.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE DONUTY O SMAKU SNICKERSA
Za tydzień TŁUSTY CZWARTEK więc czas na przepis na pączusie! Mega rozpustne donuty o smaku snickersa - z polewą czekoladową, …
WEGAŃSKIE PIECZONE DONUTY O SMAKU NUTELLI
Wśród moich przepisów znajdziecie całą masę receptur na przepyszne słodkości, które sprawdzą się także przy okazji świętowania Tłustego Czwa...
Nietłusty Czwartek – bezglutenowa tarta czekoladowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Pączki ziemniaczane
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.