Wegańskie pączki

225 min
20 porcji
518 kcal
Wegańskie pączki
Puszyste wegańskie pączki – słodki deser bez produktów odzwierzęcych, przygotowany na bazie mleka roślinnego, mąki pszennej i cukru trzcinowego. Choć ich wykonanie zajmuje około 3,5 godziny, efekt jest wart wysiłku – każdy pączek to około 518 kcal. Dzięki użyciu tofu ciasto jest delikatne, a lukier i marmolada dodają tradycyjnego smaku. Idealne na Tłusty Czwartek lub jako słodka przekąska na specjalne okazje. Podawaj ciepłe, posypane cukrem pudrem dla dodatkowej słodyczy.
105 min
Przygotowanie
120 min
Gotowanie
225 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 20 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Nietłusty Czwartek – bezglutenowa tarta czekoladowa
🌱 Wegańska

Nietłusty Czwartek – bezglutenowa tarta czekoladowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
3648
J
Jadlonomia.com
Pączki ziemniaczane
🌱 Wegańska

Pączki ziemniaczane

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

200 min
30
345
J
Jadlonomia.com
Pączki pieczone
🌱 Wegańska

Pączki pieczone

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

198 min
20
205
J
Jadlonomia.com
Racuchy pączkowe
🌱 Wegańska

Racuchy pączkowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
J
Jadlonomia.com