Wegańskie Pampuchy z nadzieniem a’la Dan Dan – małe piekiełko w Twoim domu
Dzięki boomowi na rameny w Polsce poznałem Tantanmena. Przez tantanmena odkryłem jedno z najbardziej odpowiadających mi dań – makaron Dan Dan. Połączenie tego smaku z granulatem sojowym i wykorzystywanie do innych dań czy przekąsek było tylko kwestią czasu. Tak powstały wegańskie pampuchy z nadzieniem a’la Dan Dan – oblepiające usta, piekące, pikantne, sycące, rozgrzewające – cudowne! Zachęcam Was również by mieszankę dandanową, która jest opisana poniżej wykorzystywać w innych daniach. Osobiście, lubię profanować tradycyjnego Dan Dana i przygotowywać Dan Dan spaghetti? Kto mi bowiem zabroni?
Ups, dandanowa policja już jedzie…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Focaccia tradycyjna (wegańskie)
Focaccia to włoskie pieczywo polane oliwą z dodatkiem soli i rozmarynu. Idealne jako przekąska na imprezy, jako dodatek do potraw …