Pancakes, czyli klasyczne amerykańskie naleśniki, wydawały mi się przereklamowane – małe, blade, gołe placki z importu. Ale kilka dni temu na Wasze życzenie zaczęłam pracować nad przepisem na pancakes z aquafabą. I kiedy w końcu spróbowałam pierwszego udanego placuszka zrozumiałam dwie rzeczy. Że nie wiedziałam nic o pancakesach i że mam nowy ulubiony deser.
Pancakes są inne niż wszystkie tradycyjne polskie naleśniczki oraz placuszki. Mniejsze i grubsze niż naleśniki, delikatniejsze niż placki, podobne zupełnie do niczego. Skórka chociaż przyjemna jest niepozorna, lekko złota, przypieczona, ale nie chrupiąca. To ich wnętrze jest zupełnie wyjątkowe. W środku są puszyste, sprężyste, rozciągliwe, jednocześnie jędrne i delikatne. Elastyczne jak naleśnik, ale gąbczaste jak kąsek biszk…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE ZAKRĘCANE DROŻDŻÓWKI Z WANILIOWYM SERKIEM
W czasie gdy drożdże były białym krukiem wśród produktów spożywczych jakimś cudem udało mi się nabyć aż 500g kostkę świeżych. …
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.