Wegańskie Pesto z Kolendry i Słonecznika

15 min
4 porcje
347 kcal
Wegańskie Pesto z Kolendry i Słonecznika
Wegańskie pesto z kolendry i słonecznika – aromatyczna, bezglutenowa pasta o wyrazistym smaku. Przygotowana z nasion słonecznika, świeżej kolendry i płatków drożdżowych, gotowa w zaledwie 15 minut. Bogate w białko (10g na porcję) i zdrowe tłuszcze, dostarcza energii na cały dzień. Idealne jako szybka przekąska, dodatek do makaronu lub tostów. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym lub jako sos do warzyw – świetnie komponuje się z grillowaną cukinią i pieczarkami.
🥨 Przekąski 🍝 Makaron 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 💪 Wysokobiałkowe Szybkie ≤20min
10 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
15 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/8 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/8
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Vegmezan – Wegański Parmezan
🌱 Wegańska

Vegmezan – Wegański Parmezan

Wegański parmezan, zwany przeze mnie vegmezanem to raczej posypka o smaku serowym/parmezanowym - idealnie podbija smak potraw, o których...

5 min
1
613
V
Veganhigh.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
🌱 Wegańska

Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
🌱 Wegańska

Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
🌱 Wegańska

Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
361
J
Jadlonomia.com