
Wegańskie pesto z kolendry i słonecznika – aromatyczna, bezglutenowa pasta o wyrazistym smaku. Przygotowana z nasion słonecznika, świeżej kolendry i płatków drożdżowych, gotowa w zaledwie 15 minut. Bogate w białko (10g na porcję) i zdrowe tłuszcze, dostarcza energii na cały dzień. Idealne jako szybka przekąska, dodatek do makaronu lub tostów. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym lub jako sos do warzyw – świetnie komponuje się z grillowaną cukinią i pieczarkami.
10 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Vegmezan – Wegański Parmezan
Wegański parmezan, zwany przeze mnie vegmezanem to raczej posypka o smaku serowym/parmezanowym - idealnie podbija smak potraw, o których...
5 min
1
613
V
Veganhigh.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
361
J
Jadlonomia.com