Wegańskie pierogi ruskie z okrasą – mój ulubiony comfort food
Mógłbym wielu słów użyć by opisać to jak odbieram wszystkimi zmysłami michę ruskich pierogów, która stoi tuż przede mną. Wiele z tych wielu słów pewnie byłoby trafnych, ale mimo wszystko, nie zdecydowałbym się opisywać tego doświadczenia. Podobnie bowiem, jak placki ziemniaczane z gęstym gulaszem, tak i wegańskie pierogi ruskie to dla mnie comfort food totalny. Z jednej strony, mógłbym coś o tym powiedzieć, ale ile bym nie powiedział to i tak nie będzie według mnie wystarczająco. Wydaje mi się, że każdy z nas ma danie, o którym mógłbym powiedzieć to samo. Mam nadzieję, że ten przepis choć w części przybliży Was do tego uczucia.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną
Idealne danie na wykorzystanie włoszczyzny po gotowaniu zupy! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną rewelacyjnie smakuje samodzielni...
ŚWIĄTECZNE GOŁĄBKI Z SEITANEM, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
U mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia gołąbków w święta, jadło się je zwykle bez okazji. W tym …
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.