Wegańskie pierogi z soczewicą dla miłośników mięsnego smaku.
Wegańskie pierogi, których farsz będzie tak aromatyczny i bogaty w umami, by przypominał smakiem mięsny kąsek, to było wyzwanie, które sama przed sobą postawiłam. I udało się! 😉
Pierogi to danie bardzo charakterystyczne dla naszych polskich, tradycyjnych, domowych kuchni. Trudno chyba znaleźć kogoś, kto nie pamiętałby pierogów z kuchni swojej mamy czy babci. Znane w każdym regionie polski, różnią się zwykle farszem, kształtem, czasem też nieco różnią się strukturą ciasta.
Zamojszczyzna i Roztocze są szczególnie bliskie mojemu sercu, ponieważ były dla mnie domem przez pierwsze dwie dekady życia. Pierogi charakterystyczne dla tego regionu, to pierogi z kaszą gryczaną i białym serem ukrytymi w pszennym cieście. Są wspaniałe i z przyjemnością podzielę się przepisem już wkrótce.…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …