Te niepozorne wegańskie placki, to tak naprawdę kompletny, sycący posiłek! – mamy tu roślinne białko, korzystne węglowodany i sezonowy owoc.
A to wszystko w formie łatwej do zapakowania w lunchbox, do szkoły, do pracy, czy na spacer. Są łatwe do przygotowania, bo to zaledwie kilka prostych składników, które trzeba wymieszać i upiec lub usmażyć. Będą bardzo dobrym pomysłem na śniadanie, drugie śniadanie, podwieczorek, ale i zdrowy deser – poziom słodkości ustalicie sami. 😉 W towarzystwie domowych dżemów, ulubionego jogurtu, syropu klonowego lub po prostu cukru pudru, te urocze wegańskie placki bez glutenu umilą Wam długie, zimowe wieczory. 😉
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I MORELAMI
Kojarzycie przepis na ULUBIONE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI ? Jeśli je przygotowywaliście to wiecie, że minimalna ilość składników plus soczyste ...
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...