Wegańskie podpłomyki z hummusem buraczkowym i chrupiącymi, zielonymi liśćmi
70 min
10 porcji
274 kcal

Wegańskie podpłomyki z hummusem buraczkowym to pyszne, domowe pieczywo bez glutenu, idealne na zdrowe śniadania lub przekąski. Przygotowane z mąki pszennej i żytniej, wzbogacone hummusem z ciecierzycy i buraków, dostarczają 274 kcal na porcję. Buraki w hummusie wspierają odporność dzięki naturalnym antyoksydantom. Gotowe w 70 minut, to świetna alternatywa dla sklepowego pieczywa. Podawaj z chrupiącymi liśćmi sałaty i świeżymi warzywami dla dodatkowej porcji witamin.
40 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 10 porcji
10x
/22 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/22
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tosty z hummusem
Tosty z hummusem to jeden z tych przepisów, które idealnie łączą szybkość przygotowania, zdrowie i pełnię smaku. Hummus jest doskonałą …
20 min
1
383
P
Przepisydlazielonych.pl
Gruzińskie smaki - pasta z czarnej fasoli i orzechów włoskich.
Jest intensywna, wyrazista i odświeżająca. Sprawdzi się zarówno na porannej kanapce, jak i w roli szybkiej przekąski czy sycącej kolacji.
40 min
4
288
E
Easyvege.pl
Drożdżówki z pokrzywowym pesto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
120 min
8
479
J
Jadlonomia.com
Chleb zmieniający życie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
735
J
Jadlonomia.com