Takiej obfitości świeżych, pięknych, pachnących warzyw jak teraz nie będzie gdy skończy się lato… Korzystajmy! - Właśnie dziś jest idealny czas na wegańskie ragout.
Mieszkanie w naszym lesie przy małej mazowieckiej wsi ma tak wiele plusów, że brakłoby mi tu miejsca na karteczce, żeby wszystko Wam opisać…😉 Dziś wspomnę tylko tyle, że nasi wspaniali (bliżsi i dalsi) sąsiedzi mają tu swoje ogrody i sady. Chętnie dzielą się z nami wspaniałymi plonami tej ziemi, efektami swojej pracy. W niedzielę dostaliśmy ogromną porcję ogrodowych cukinii – wygrzanych w słońcu, pięknie dojrzałych, wyrośniętych i pachnących! Były więc już cukiniowe kotlety, placuszki, było ciasto z cukinią, teraz czas na wegańskie ragout – wielki garnek pysznego gulaszu, który dziś przygotowany, zwolni nas z gotowani…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Curry z cukinią (wegańskie)
Curry z cukinią to szybkie i rozgrzewające danie, które zasmakuje fanom kuchni azjatyckiej i nie tylko!
Curry wegańskie z papryką
Curry wegańskie z papryką to szybkie i aromatyczne danie, które bez wątpienia oczaruje wasze kubki smakowe! Gorąco polecam :)
Pasta zielone curry
Pasta zielone curry to chyba kwintesencja Tajlandii, kolendra, trawa cytrynowa i liście limonki, chili, imbir i czosnek, czyli wszystko, co …
SMAŻONY RYŻ Z ANANASEM I ORZECHAMI NERKOWCA / E-BOOK AZJATYCKI
Jeden z prostszych przepisów kuchni azjatyckiej, który znalazł się w moim najnowszym e-booku - "Smart Vegan - Kuchnia azjatycka w …