Oto letni obiad idealny – kremowe wegańskie risotto z chrupiącymi szparagami, orzeźwiającymi nutami cytryny oraz mięty, wykończone obowiązkowym, świeżo mielonym pieprzem! Proste, bezpretensjonalne, szybkie danie, które jedynie sprawia wrażenie niepozornego ryżu z warzywami!
Wypróbujcie ten przepis tylko raz, a obiecuję, że będziecie do niego często wracać! Przymiotnik „najlepsze” w tytule nie jest z mojej strony przesadą ani chwytem marketingowym. Naprawdę uważam, że wśród wegańskich risotto, które dotychczas wypróbowałam właśnie to jest najlepsze. Statystyka w tym przypadku jest bezbłędna! – to właśnie takie wegańskie risotto gości na naszym stole najczęściej podczas wiosennych i letnich obiadów.
Gdy kończy się sezon na szparagi, to zamieniam je w tym przepisie na cukinie …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szparagami i sosem cytrynowym
Oto błyskawiczny, wegański makaron ze szparagami - świeży, orzeźwiający i „słoneczny” w swym charakterze, stanowi doskonały wiosenny obiad.
Szybki letni obiad - makaron z soczewicą, warzywami i orientalnymi nutami!
Oto prosty, szybki, ciepły, ale wciąż lekki i letni obiad z sezonowymi warzywami i z dużą ilością białka. To danie …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …