
Wegańskie risotto cytrynowe ze szparagami i miętą to lekka, aromatyczna propozycja na letni obiad. Kluczowe składniki – świeże szparagi, ryż arborio i orzeźwiający sok z cytryny – tworzą harmonijną kompozycję smaków. Danie przygotujesz w 40 minut (w tym tylko 15 minut aktywnego gotowania), a porcja to zaledwie 286 kcal. Bogate w błonnik szparagi wspierają trawienie. Idealne na letnią kolację w gronie przyjaciół. Podawaj z dodatkiem świeżej mięty i skórki cytrynowej dla wyrazistego finiszu.
15 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szparagami i sosem cytrynowym
Oto błyskawiczny, wegański makaron ze szparagami - świeży, orzeźwiający i „słoneczny” w swym charakterze, stanowi doskonały wiosenny obiad.
35 min
4
447
E
Easyvege.pl
Szybki letni obiad - makaron z soczewicą, warzywami i orientalnymi nutami!
Oto prosty, szybki, ciepły, ale wciąż lekki i letni obiad z sezonowymi warzywami i z dużą ilością białka. To danie …
35 min
4
432
E
Easyvege.pl
Witariańskie spaghetti z cukinii
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
349
J
Jadlonomia.com
Grillowane awokado
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
4
14
J
Jadlonomia.com