Wegańskie sajgonki z tofu: przepis na sajgonki bez mięsa
60 min
20 porcji
73 kcal

Wegańskie sajgonki z tofu – bezmięsna wersja azjatyckiego klasyku, idealna dla fanów kuchni roślinnej. Chrupiące rolki wypełnione tofu, wędzoną papryką i grzybami mun, z dodatkiem aromatycznego sosu BBQ. Przygotujesz je w 60 minut – każda porcja to tylko 73 kcal i solidna dawka białka z tofu. Dzięki płatkom drożdżowym dostarczają witamin z grupy B, wspierających układ nerwowy. Świetna przekąska na imprezę lub lekka kolacja. Podawaj z pikantnym sosem czosnkowym dla wyrazistego smaku.
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 20 porcji
10x
/20 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/20
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Imprezowe przekąski
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
100 min
12
46
J
Jadlonomia.com
Hummus cytrynowy
Wyobraź sobie miseczkę kremowego hummusu o orzeźwiającym, cytrynowym smaku, delikatnie pikantnym, a jednocześnie tak harmonijnym, że nie możesz przestać
15 min
1
613
P
Przepisydlazielonych.pl
Pasta z pieczonego czosnku
Jeśli kochasz czosnek, ale unikasz go, bo obawiasz się jego intensywnego zapachu, mam dla Ciebie dobrą wiadomość! Pieczony czosnek to …
50 min
1
479
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański pasztet grzybowy do kanapek
Maślaki, prawdziwki, podgrzybki, kozaki - właśnie z takich leśnych skarbów powstaje najlepszy wegański pasztet grzybowy na kanapki!
30 min
4
200
E
Easyvege.pl