
Wegańskie samosy z ciasta francuskiego – chrupiąca przekąska w bezglutenowej wersji, inspirowana kuchnią indyjską. Kluczowe składniki to aromatyczna mieszanka garam masala, czerwona fasola i batat, tworzące sycące nadzienie. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut aktywnej pracy, a całe danie dostarcza 378 kcal na porcję. Bogate w błonnik wspierają pracę jelit. Idealne na imprezową przekąskę lub lekki obiad. Podawaj z chutneyem mango lub jogurtem roślinnym dla kontrastu smaków.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com
Jak zamarynować tofu? Kompletny poradnik!
Tofu – król wegańskiej kuchni, pogromca mitów o nudnym jedzeniu i… zagadka dla tych, którzy trzymają je w lodówce i …
20 min
4
400
P
Przepisydlazielonych.pl
Idealne pieczone ziemniaczki.
Jedni uwielbiają je jako dodatek do obiadu. Inni traktują jako zdrowszą alternatywę dla frytek. Dla mnie to jesienno-zimowy comfortfood.
45 min
2
467
E
Easyvege.pl
Złoty bób z patelni – mój najlepszy sposób na bób!
Dziś przychodzę do Was z przepisem, w którym część z Was się zakocha i mówię to z pełnym przekonaniem. Złoty …
20 min
4
405
V
Veganhigh.pl