Wegańskie śledzie adwentowe

35 min
4 porcje
474 kcal
Wegańskie śledzie adwentowe
Wegańskie śledzie adwentowe – tradycyjny smak w roślinnej odsłonie, idealne na bezglutenową dietę. Kluczowe składniki to aromatyczne boczniaki, cebula i wodorosty nori, które nadają charakterystyczny rybny posmak. Gotowe w zaledwie 35 minut, dostarczają 474 kcal na porcję. Bogate w błonnik z boczniaków, wspierają pracę jelit. Perfekcyjne jako świąteczna przekąska lub lekka kolacja. Podawaj z chlebem żytnim i marynowaną cebulką dla pełni tradycyjnego smaku.
20 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
35 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/12 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/12
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Wegańskie śledzie po kaszubsku
🌱 Wegańska

Wegańskie śledzie po kaszubsku

Oto zweganizowany klasyk, czyli wegańskie śledzie po kaszubsku–lepsze niż oryginał, bo bez ości, ale z porcją białka i kwasów omega …

35 min
4
263
E
Easyvege.pl
Karmelizowane orzechy z suszonymi śliwkami i brandy
🌱 Wegańska

Karmelizowane orzechy z suszonymi śliwkami i brandy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

60 min
1
3992
J
Jadlonomia.com
Łososiowa marchewka na trzy sposoby
🌱 Wegańska

Łososiowa marchewka na trzy sposoby

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
8
82
J
Jadlonomia.com
Paszteciki z soczewicą
🌱 Wegańska

Paszteciki z soczewicą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

205 min
40
103
J
Jadlonomia.com