Zimowy festiwal wegańskich śledzi trwa u mnie w najlepsze! – po śledziach adwentowych, czas dziś na wegańskie śledzie po kaszubsku!
To klasyk polskiego stołu świątecznego, ale jadamy je przecież także na domówkach, przyjęciach sylwestrowych, weselach… Przekazuję Wam więc dziś mój przepis, w którym (mam nadzieję) rozsmakujecie się tak, że zagości nie raz i nie dwa na Waszych stołach! Przed Wami zweganizowany klasyk, czyli wegańskie śledzie po kaszubsku – lepsze niż oryginał, bo bez ości, ale z porcją białka i kwasów omega 3, a przecież właśnie to jest najcenniejsze w śledziach!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie śledzie adwentowe
Oto sposób na śledziowe specjały dla wegan i dla wegetarian! - mój ulubiony przepis na wegańskie śledzie adwentowe z cebulką …
Boczniaki po kaszubsku (wegańskie, keto)
Boczniaki a'la śledzie po kaszubsku, czyli w słodko-kwaśnym mocno pomidorowym sosie. Śledzie po kaszubsku to jedna z potraw kuchni polskiej.
Mandaryna – szybka nalewka mandarynkowa z imbirem
„Hejka tu Mandaryna. Znacie ewrynajt? Znacie? To do góry! Hopla!” – kojarzycie żenujące wystąpienie Mandaryny w Sopocie sprzed kilkunastu lat? …
Dynia Hasselback
Dziś zachęcam Was do masowania. Trafiła do mnie paczka z fantastycznymi orientalnymi produktami Jasmeen Oriental.Harissę połączyłam z wodą różaną i...