Zazwyczaj wegańskie sushi przygotowuję, gdy chcę zrobić na kimś wrażenie. Wygląda ono niecodziennie – chyba, że codziennie macie styczność z sushi… – i smakuje wybitnie. Przygotowanie to nic trudnego, o ile wie się jak ugotować ryż do sushi i dobierze się odpowiednie dodatki. Zachęcam Was do wypróbowania mojej wersji wegańskiego sushi, w której występuje absolutny hicior, którym jest łosoś z marchewki. W towarzystwie serka z nerkowców – można serek zrobić również ze słonecznika – smakuje on rewelacyjnie! Z pewnością to połączenie smaków przypadnie do gustu nie tylko weganom, pomimo, że jest to sushi bez ryby.
Ważne!
Sushi możecie zrobić również z innymi dodatkami. Bardzo dobrze pasuje tofu naturalne i wędzone, pieczony burak, tempeh… Wrzućcie to co lubici…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bardzo zdrowe meksykańskie wrapy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Piknikowa pasta kanapkowa z batatów, fasoli i prażonego słonecznika
Wegańskie kanapki na piknik lub wyprawę do lasu. Zdrowe, pyszne, pełne chrupiących warzyw i sycące. Czy to w ogóle możliwe? …