Jeśli słowo „taco” nie wywołuje u Ciebie nagłego wzrostu apetytu i chęci natychmiastowego rzucenia wszystkiego, co robisz, by je zjeść – to… nie wiem, czy możemy się dogadać. No dobra, oczywiście, że możemy, ale daj mi chwilę, a przekonam Cię, że wegańskie tacos z tofu i guacamole to nie tylko jakaś tam kolejna roślinna fanaberia, ale prawdziwy smakowy odlot!
Tacos to jedno z tych dań, które nie wymaga specjalnej okazji. Możesz je jeść na obiad, kolację, imprezę, w samochodzie, na kanapie, a nawet nad zlewem (przyznaj się, każdy z nas tak kiedyś jadł). To danie uliczne, które w swojej klasycznej wersji bywa mocno mięsne, ale dzięki tofu, przyprawom i chrupiącym kukurydzianym tacos możemy przenieść je na całkowicie roślinny poziom, nie tracąc ani grama smaku. Co więcej, zamiast tł…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …