Wegańskie wrapy gryczano-ryżowe z chrupiącym tofu w złotej panierce

35 min
5 porcji
Wegańskie wrapy gryczano-ryżowe z chrupiącym tofu w złotej panierce
Wegańskie wrapy gryczano-ryżowe z chrupiącym tofu – bezglutenowe i wysokobiałkowe danie, które w 35 minut zaspokoi nawet duży głód. Łączymy kaszę gryczaną z ryżem, dodajemy chrupiące tofu w złotej panierce i świeże warzywa: sałatę, ogórek i czerwoną cebulę. Bogate w błonnik i białko (około 18g na porcję), wspierają pracę jelit dzięki siemieniu lnianemu. Idealne na szybkie śniadanie lub lunch w biegu. Podawaj z hummusem pomidorowym dla dodatkowej porcji smaku.
🌅 Śniadania 🥪 Kanapki 🌾 Bezglutenowe 💪 Wysokobiałkowe
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 5 porcji 10x
/18 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/18
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Chleb zmieniający życie
🌱 Wegańska

Chleb zmieniający życie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
8
735
J
Jadlonomia.com
Idealne naleśniki bez jajek
🌱 Wegańska

Idealne naleśniki bez jajek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Ulubiona kanapka piknikowa
🌱 Wegańska

Ulubiona kanapka piknikowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
2
1071
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
🌱 Wegańska

Pasta bezjajeczna

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
1
567
J
Jadlonomia.com