Lubię kuchnię „polską” czyli tę naszych mam i babć, ale ile można klepać te schaby, dusić gulasze i trzeć ziemniaki na placki?
Przekręcam i wymyślam by rzucić nowe, nawet zabawne światło na dania, które już wszyscy znają. Tak naraziłem się na Ślunsku, no bo kto to widział żeby taki gorol przygotował to klasyczne danie w tak obrazoburczy sposób?
Jak to wszystko zrobić by zaskoczyć domowników, gości czy znajomych ze Ślunska?
Tego dowiecie się poniżej!
Serdecznie zapraszam na wegańskie rolady, modre gumiklyjzy, które podamy z sosem pieczeniowym i świątecznymi buraczkami.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …