Do Świąt Bożego Narodzenia pozostało już tylko 10 dni! – znów mamy przed sobą ten uroczy okres w roku kalendarzowym, gdy łatwiej nam znosić chłodne poranki, ciemne popołudnia, ubłocone buty i brak słonecznego światła. Otuchy skutecznie dodają otulające aromaty, blask lampek, ciepłe czapki, szale i grube skarpetki… Z kufrów już dawno wyskoczyły świąteczne skrzaty, a z przepiśników najlepsze adwentowe i świąteczne inspiracje kulinarne, którymi dzielimy się teraz na niespotykaną nigdy wcześniej skalę! Internet tonie w świątecznych przepisach, w apetycznych zdjęciach i filmach! :)
Dziękuję Wam, bo ja też czuję się zainspirowana! Dzięki Wam mam np. ogromną ochotę spróbować w tym roku przyrządzić śląskie makówki, których nigdy nie jadłam!
Póki co jednak, pozostawiam Wam tu przepi…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną
Idealne danie na wykorzystanie włoszczyzny po gotowaniu zupy! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną rewelacyjnie smakuje samodzielni...
ŚWIĄTECZNE GOŁĄBKI Z SEITANEM, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
U mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia gołąbków w święta, jadło się je zwykle bez okazji. W tym …
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.