Wegetariańska pieczeń świąteczna - z jajeczkami przepiórczymi i z sosem chrzanowym
Przygotowałam dziś dla Was przepis wegetariański, który świetnie sprawdzi się w roli świątecznego obiadu. Istnieje duża szansa, że ta pieczeń pogodzi gusta kulinarne i wegetarian, i nie-wegetarian – przy świątecznym stole będziemy przecież gościć entuzjastów różnych sposobów jedzenia.
Przepis powstał 2 lata temu, gdy zaczynała się pandemia, a święta wielkanocne większość z nas spędzała w wąskim lub w bardzo wąskim gronie swoich domowników. Od tamtego czasu został nieco zmodyfikowany (ponieważ znalazłam najlepsze niemięso mielone), kilka razy wykorzystany (ale wyłączne w odświętnych okolicznościach) i póki co, zebrał jedynie najwyższe noty wśród moich gości.
Z przyjemnością polecam więc Wam sprawdzonego „pewniaka” na…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
kotlety jajeczne, czyli jak wykorzystać jajka z Wielkanocy
Święta jak zwykle minęły za szybko, zostało po nich jedynie przejedzenie, kawałek sernika i mnóstwo jaj na twardo, których ugotowaliśmy …
Stromboli, czyli rolowana pizza na kaszy manny
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. …
Kalafior zapiekany z serem
Soczysty kalafior, aromatyczne przyprawy i ciągnący się ser... przepyszne danie! Kalafior zapiekany z serem to połączenie idealne. Osobiście najba...
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …