Wegetariańska pieczeń świąteczna - z jajeczkami przepiórczymi i z sosem chrzanowym
190 min
6 porcji
343 kcal

Wegetariańska pieczeń świąteczna – bogate w białko (20g na porcję) danie na bazie soczewicy i niemięsa mielonego, z aromatycznymi dodatkami jak marchewka i czosnek. Przygotowanie zajmuje 3 godziny, ale efekt wart jest oczekiwania – to idealne comfort food dla 6 osób (343 kcal/porcję). Dzięki soczewicy dostarcza cennego błonnika wspierającego trawienie. Perfekcyjna na wielkanocny obiad lub rodzinne spotkanie. Podawaj z sosem chrzanowym i młodymi ziemniakami dla tradycyjnego akcentu.
120 min
Przygotowanie
70 min
Gotowanie
190 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/22 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/22
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczony kalafior w szafranie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
161
J
Jadlonomia.com
Drożdżowa strucla z pieczarkami z koprem, świeżym szpinakiem i suszonymi podgrzybkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
1363
J
Jadlonomia.com
Wiosenne kaszotto jaglane z zieleniną, pomidorkami i kozim serkiem
Wiosenne menu inauguruje kaszotto jaglane z czosnkiem niedźwiedzim (który można zastąpić szpinakiem), pomidorami i kozim serem.
45 min
3
372
E
Easyvege.pl
Prosta tarta z ziemniakami i boczniakami, które udają śledzie ;)
Prosty, szybki i bardzo smaczny pomysł na zimową tartę, która może być obiadem, kolacją lub przekąską.
90 min
6
324
E
Easyvege.pl