Kiedy byłam dzieckiem, nie cierpiałam grilla. Chociaż było ciepło, a dym z grilla odganiał komary to za tym sielskim obrazkiem krył się prawdziwy dramat – obowiązek kiełbasy. Kiełbasy spieczonej, kiełbasy wysmażonej, kiełbasy na patyku i kiełbasy w cebuli. Kochani rodzice w dniu grilla byli zawsze jakby mnie wyrozumiali i w myśl zasady „przecież jest grill” trzeba było spróbować chociaż jednej sztuki.
Brrr!
Piknikowanie i grillowanie polubiłam dopiero niedawno, już jako wegetarianka. Kiedy na ruszcie zamiast tradycyjnych kiełbas pojawiły się papryki, cukinie, bakłażany i pomidory nagle cała tradycja wydała mi się dużo bliższa i bardziej zrozumiała.
W tym roku sezon grillowania udało się rozpocząć wyjątkowo wcześnie – korzystając ze sprzyjających warunków atmosferyczny…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety ziemniaczano-sojowe
Kotlety ziemniaczano-sojowe czyli pomysł na wykorzystanie okary po przygotowaniu mleka sojowego. Uwielbiam takie ekonomiczne przepisy, nic się w kuchni nie
Boczniaki w mięsnej marynacie (wegańskie, keto)
Aromatyczne boczniaki w mięsnej marynacie świetnie smakują zarówno przygotowane na patelni jak i na grillu. Dodatkowo przygotowuje się je bardzo …