Wegetariańskie paszteciki z czarną soczewicą, orzechami włoskimi i miętą
120 min
6 porcji
865 kcal

Wegetariańskie paszteciki z czarną soczewicą – wysokobiałkowe, sycące danie z orzechami włoskimi i świeżą miętą. Kruche drożdżowe ciasto wypełnione aromatycznym farszem z soczewicy (23g białka/porcję) to doskonałe źródło roślinnego żelaza i błonnika. Przygotowanie zajmuje 2 godziny, ale efekt wart zachodu – chrupiące na zewnątrz, puszyste w środku. Idealne na lunch do pracy lub rodzinny obiad. Podawaj z pikantnym sosem jogurtowym i sałatką dla kontrastu smaków.
90 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
120 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/17 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/17
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczony kalafior w szafranie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
161
J
Jadlonomia.com
Drożdżowa strucla z pieczarkami z koprem, świeżym szpinakiem i suszonymi podgrzybkami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
1363
J
Jadlonomia.com
Wiosenne kaszotto jaglane z zieleniną, pomidorkami i kozim serkiem
Wiosenne menu inauguruje kaszotto jaglane z czosnkiem niedźwiedzim (który można zastąpić szpinakiem), pomidorami i kozim serem.
45 min
3
372
E
Easyvege.pl
Wegetariańska pieczeń świąteczna - z jajeczkami przepiórczymi i z sosem chrzanowym
Ten przepis świetnie sprawdzi się w roli świątecznego obiadu. Istnieje duża szansa, że pogodzi gusta kulinarne i wegetarian, i nie-wegetarian.
190 min
6
343
E
Easyvege.pl