Wegetariańskie placki twarogowe inspirowane moimi wspomnieniami z dzieciństwa…
35 min
10 porcji
81 kcal

Klasyczne placki twarogowe – wegetariańskie, puszyste danie z dzieciństwa, łączące tradycję z prostotą. Wykonane z twarogu, jajek i mąki kokosowej, gotowe w zaledwie 35 minut (w tym 15 minut przygotowania). Niskokaloryczne (81 kcal/porcję), dostarczają wartościowego białka z twarogu. Świetne źródło wapnia wspierającego kości. Idealne na weekendowe śniadanie lub podwieczorek. Podawaj z miodem, świeżymi owocami lub kwaśną śmietaną dla pełni smaku.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 10 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Śniadaniowe drożdżówki z twarogiem, truskawkami i kruszonką
Oto szybkie, poranne drożdżówki z twarogiem oraz truskawkami, wypełnione nadzieniem po brzegi i hojnie posypane kruszonką!
65 min
6
227
E
Easyvege.pl
Dutch baby – słodkie śniadanie czy zdrowy, szybki deser na lato?
Oto dutch baby, czyli urocze, słodkie, ale pełnowartościowe śniadanie, które może stać się też jednym z Waszych ulubionych zdrowych deserów!
35 min
2
422
E
Easyvege.pl
Domowe gofry, które zawsze się udają.
Oto mój sprawdzony przepis na domowe gofry, które zawsze wychodzą idealne! – chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.
30 min
4
508
E
Easyvege.pl
Gruszki z czekoladą pod orzechową kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
6
436
J
Jadlonomia.com