
Wegańskie szaszłyki – bezglutenowa alternatywa na grilla, pełna kolorowych warzyw i aromatycznych przypraw. Mocne tofu w połączeniu z papryką, cukinią i pomidorami koktajlowymi tworzą idealną kompozycję smaków. Marynowane w musztardzie, sosie sojowym i czosnku nabierają wyrazistości. Przygotowanie zajmuje 80 minut, a porcja to tylko 110 kcal. Bogate w białko roślinne, doskonałe na letnie pikniki lub lunch boxy. Podawaj z domowym hummusem i świeżym pieczywem dla pełni smaku.
60 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 12 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegetariański piknik!
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
1
J
Jadlonomia.com
Pieczone bataty z sosem tahini
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
2
421
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com
Musztardowe tofu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
6
244
J
Jadlonomia.com