Wegetariańskie szaszłyki

80 min
12 porcji
110 kcal
Wegetariańskie szaszłyki
Wegańskie szaszłyki – bezglutenowa alternatywa na grilla, pełna kolorowych warzyw i aromatycznych przypraw. Mocne tofu w połączeniu z papryką, cukinią i pomidorami koktajlowymi tworzą idealną kompozycję smaków. Marynowane w musztardzie, sosie sojowym i czosnku nabierają wyrazistości. Przygotowanie zajmuje 80 minut, a porcja to tylko 110 kcal. Bogate w białko roślinne, doskonałe na letnie pikniki lub lunch boxy. Podawaj z domowym hummusem i świeżym pieczywem dla pełni smaku.
🍽️ Obiady 🥨 Przekąski 🌾 Bezglutenowe 🍱 Lunch box
60 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
80 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 12 porcji 10x
/14 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/14
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Wegetariański piknik!
🌱 Wegańska

Wegetariański piknik!

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
1
J
Jadlonomia.com
Pieczone bataty z sosem tahini
🌱 Wegańska

Pieczone bataty z sosem tahini

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
2
421
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
🌱 Wegańska

Ziemniaki Hasselback

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

60 min
6
141
J
Jadlonomia.com
Musztardowe tofu
🌱 Wegańska

Musztardowe tofu

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
6
244
J
Jadlonomia.com