
Wielkanocna babka pomarańczowa – puszysty wegański deser bezglutenowy na bazie purée z batata i mleka roślinnego. Kluczowe składniki to drożdże instant i świeży sok pomarańczowy, które nadają charakterystyczną lekkość i cytrusową nutę. Przygotowanie zajmuje 55 minut, w tym tylko 30 minut aktywnej pracy. Porcja dostarcza 48g białka, a batat jest naturalnym źródłem witaminy A. Idealna na świąteczny stół wielkanocny. Podawaj posypaną cukrem pudrem z dodatkiem świeżych owoców.
30 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
55 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
2
2664
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowy mazurek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com
Wypasiony mazurek dla początkujących
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
1
4276
J
Jadlonomia.com