Wielkanocna babka pomarańczowa

55 min
1 porcja
2819 kcal
Wielkanocna babka pomarańczowa
Wielkanocna babka pomarańczowa – puszysty wegański deser bezglutenowy na bazie purée z batata i mleka roślinnego. Kluczowe składniki to drożdże instant i świeży sok pomarańczowy, które nadają charakterystyczną lekkość i cytrusową nutę. Przygotowanie zajmuje 55 minut, w tym tylko 30 minut aktywnej pracy. Porcja dostarcza 48g białka, a batat jest naturalnym źródłem witaminy A. Idealna na świąteczny stół wielkanocny. Podawaj posypaną cukrem pudrem z dodatkiem świeżych owoców.
🍰 Desery 🐰 Wielkanocne 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
30 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
55 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/12 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/12
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
🌱 Wegańska

Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

110 min
2
2664
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowy mazurek
🌱 Wegańska

Bezglutenowy mazurek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
🌱 Wegańska

Brownie z kremem orzechowym

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com
Wypasiony mazurek dla początkujących
🌱 Wegańska

Wypasiony mazurek dla początkujących

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

60 min
1
4276
J
Jadlonomia.com