
Wegański żurek na bogato – tradycyjna polska zupa w odświeżonej, roślinnej wersji, bezglutenowa i pełna smaku. Głęboki bulion warzywny z zakwasem żytnim i wędzonym tofu tworzy aromatyczną bazę, wzbogaconą o wegańskie kiełbaski i klopsiki. Gotowanie zajmuje 70 minut, a porcja dostarcza aż 27g białka. Dzięki wysokiej zawartości błonnika wspiera pracę jelit. Idealny wybór na wielkanocny obiad lub sycącą kolację. Podawaj z kremem gorczycowo-chrzanowym i świeżym chlebem dla pełni wrażeń smakowych.
30 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegański żurek
Wegański żurek Przygotowałem dla Was przepis, na jedną z moich ulubionych zup, które kojarzą mi się nieodłącznie ze świętami wielkanocnymi… …
35 min
4
425
B
Blendman.pl
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl