Chociaż tofu najczęściej kojarzy się z kuchnią azjatycką oraz egzotycznymi przyprawami, to weganie dobrze wiedzą, jak szybko zrobić z niego zupełnie tradycyjnie przyprawiony twaróg. Wystarczy garść kminu, trochę majeranku i cząbru oraz… hojny chlust soku z kiszonej kapusty!
Wegańskie twarożki można zrobić z wielu produktów, jednak zawsze najważniejsze na liście zakupów są dwa składniki: sok z cytryny oraz płatki drożdżowe. Ten pierwszy zakwasza twaróg, a te drugie dodają mu serowego aromatu. Jednak w grudniu, zamiast po sok z cytryny, lepiej jest sięgnąć po charakterny sok z kiszonej kapusty i doprawić twaróg na modłę wielkopolskiego zgliwiałego sera szczyptą majeranku, cząbru oraz oczywiście wuchtą kminku.
Podobnie jak w przypadku wszystkich wegańskich tw…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …
WEGAŃSKIE BAJGLE NAJPROSTSZE I NAJPYSZNIEJSZE!
Idealne pieczywo na śniadanie? Bajgle! Pyszniutkie zarówno z wytrawnymi dodatkami, jak i na słodko. Bardzo prosty przepis, który wbrew pozor...