Wiosenna bomba witamin - chrupiące nowalijki, czarna quinoa, pieczona ciecierzyca i wyrazisty sos.
Kasza z warzywami – klasyk kuchni wegańskiej! 😊
Wszyscy wiemy, że to danie ma wiele zalet. Jest proste – nie wymaga szczególnych umiejętności kulinarnych, ani skomplikowanych składników. Szybkie – kasza gotuje się sama, my organizujemy w tym czasie kilka dodatków. Jest zdrowe, a może być nawet bombą witaminową! To danie uniwersalne i sycące – może stanowić przekąskę, drugie śniadanie, podwieczorek, a nawet obiad lub kolację.
Dla mnie kolejną zaletą wegańskiej kaszy z warzywami jest to, że tego typu dania mogą być wspaniałym sposobem celebrowania sezonowych smaków. O ile jesienią opowiadałam Wam o kaszy z pieczonymi warzywami korzeniowymi, brukselką i kalafiorem, to teraz wiosną chcę pokazać…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z komosą ryżową
Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym …
Sałatka z bakłażanem i zieloną soczewicą
Bakłażan w sezonie jest łatwo dostępny i tani, tak więc warto wtedy po niego sięgać jak najczęściej. Tym razem upiekłem …
Sałatka z ciecierzycą i oliwkami
Ostatnio zacząłem zdrowiej się odżywiać. Zabrałem się za aktywne uprawianie sportu, a nie tylko oglądanie go z pilotem w ręce …