
Wiosenna pasta do pieczywa zero waste – wegańska i bezglutenowa propozycja z wykorzystaniem liści rzodkiewki, fasoli pinto i orzechów włoskich. Przygotujesz ją w zaledwie 35 minut, a porcja dostarczy 12,7g białka i mnóstwo błonnika. Dzięki antyoksydantom z rzodkiewki wspiera odporność i pomaga w detoksykacji organizmu. Idealna na szybkie śniadanie lub pożywną przekąskę. Podawaj na pełnoziarnistym chlebie z dodatkiem świeżych warzyw dla chrupiącej tekstury.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Imprezowe przekąski
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
100 min
12
46
J
Jadlonomia.com
Łososiowa marchewka na trzy sposoby
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
8
82
J
Jadlonomia.com
Pasta bezrybna z tofu
Odkąd zaczęłam eksperymentować z tofu, odkryłam nieskończone możliwości, jakie daje ten wszechstronny składnik. Moja książka "Totalnie Tofu" jest wynikiem
15 min
1
1357
P
Przepisydlazielonych.pl
Jak zrobić klasyczny hummus – prosty przepis i pomysły na smaczne wariacje
Klasyczny hummus to prawdziwa perła w kuchni roślinnej. Kremowy, delikatny, a jednocześnie pełen charakterystycznego smaku – to jedno z tych …
10 min
1
602
P
Przepisydlazielonych.pl