Czy jest coś lepszego niż pachnące świeżością warzywa w towarzystwie delikatnego ciasta francuskiego? Wiosenna tarta z tofu, szparagami, brokułami i czerwoną papryką to idealne danie na każdą okazję – czy to leniwe weekendowe śniadanie, czy elegancka kolacja ze znajomymi. Chodźcie, opowiem Wam, jak przygotować to cudo w swojej kuchni!
Czy wiecie, że szparagi były uważane za afrodyzjak już w czasach starożytnego Rzymu? Nie tylko są pyszne, ale również zdrowe – bogate w witaminy K, C, A i kwas foliowy.
Brokuły to kolejna bomba witaminowa – zawierają witaminę C, K, a także błonnik, który wspomaga trawienie. Czerwona papryka natomiast to świetne źródło beta-karotenu i witaminy A, dzięki czemu wspiera nasz wzrok.
A tofu? To wszechstronny składnik kuchni wegańskiej, bogaty …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …