Wiosenna, wegańska tarta z budyniem i owocami - deser bez glutenu i bez laktozy
Zachęcam Was do wypróbowania tego prostego, domowego smakołyku, który wymaga minimum pracy i trafia w gusta kulinarne większości znanych mi osób! 😉 Wegańska tarta z budyniem i owocami, ale bez glutenu i bez laktozy.
Gdy wiosna w pełni i pogoda jest piękna, to rozumiem absolutnie każdą osobę, która nie ma ochoty spędzać w kuchni ani chwili dłużej niż to konieczne! Chcemy cieszyć się możliwościami przygotowania błyskawicznych i pysznych posiłków jakie dają chrupiące nowalijki, młode ziemniaczki, szparagi, dobre pieczywo i wiosenne, kolorowe pasty do kanapek.
Jednocześnie ja sama bardzo nie chciałam pozbawiać się przyjemności przygotowania wiosennego deseru. Kryteria były następujące: wegański, bez laktozy, bez glutenu, pyszny, lekki, owocowy, prosty i szybki! Nie przy…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
mus jabłkowy bez cukru
Robienie przetworów zimą pewnie nie jest najpopularniejszą praktyką, ale wszędzie pełno jabłek, które aż się proszą, żeby je zapakować w …