
Skoro przez najbliższy czas ma być mowa o oczyszczaniu/gubieniu zbędnych kilogramów, nie może zabraknąć zupy! A jaką jem najchętniej, gdy na straganach masowo pojawiają się młode warzywa: szpinak, pierwsze szparagi, piękne pory i selery? Gęste, zielone minestrone, czyli chyba najbardziej wiosenną zupę z możliwych!
Zakupy sprawiają mi ostatnio coraz większą radość, a moja kuchnia jest wypełniona po brzegi warzywami! Żegnajcie jesienne bulwy, witajcie liście i kwiaty! Do tego wszędzie unosi się zapach jaśminu, a słońce świeci coraz dłużej (i mocniej). Wiosna wiosna, wiosna ach to ty ????
Ponieważ nie potrafiłam się zdecydować, dodałam wszystkie warzywa, które widać powyżej, a na koniec dorzuciłam jeszcze mrożonego groszku, cytryny i mięty. Całość gotowałam króciutko, ponieważ chciałam, żeby warzywa były al dente, a podałam, jak przystało na minestrone, z parmezanem.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Chłodnik z buraka
Chłodnik z buraka, ekspresowy, zaledwie kilka składników. Pyszny i kremowy, idealny na upalne dni! Do tego super zdrowy !
krem z bakłażana, papryki i pomidorów z chipsami z parmezanu
No to mamy upały, przynajmniej tutaj w Nicei. Gorąco, że ledwo łapię oddech, więc postanowiłam zrobić zupę z pieczonych warzyw …
krem z dyni i pomidorów o aromacie delikatnie świątecznym
Zaraz koniec listopada i jakoś nie mogę przestać myśleć o piernikach! I barszczu. W tym roku pierwszy raz spędzimy Święta …
potrawka z soczewicy z ziemniakami, groszkiem i szpinakiem
Coraz bardziej lubię proste dania, a jeszcze bardziej takie, które starczają na więcej niż jeden dzień. Kiedyś nie do pomyślenia …