Wiosenne risotto ze szparagami

30 min
2 porcje
708 kcal
Wiosenne risotto ze szparagami
Wiosenne risotto ze szparagami – wegańskie, jednogarnkowe danie pełne świeżych smaków. Kluczowe składniki to chrupiące szparagi, aromatyczny groszek i kremowe mleczko kokosowe. Gotowe w zaledwie 30 minut, dostarcza aż 23g białka na porcję. Bogate w błonnik wspiera pracę jelit. Idealne na lekki wiosenny obiad lub elegancką kolację. Podawaj z odrobiną świeżo zmielonego pieprzu i listkami mięty dla orzeźwiającego akcentu.
🍽️ Obiady 🍝 Makaron 👶 Dla początkujących 🍲 Jednogarnkowe
10 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
30 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 2 porcji 10x
/13 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/13
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Witariańskie spaghetti z cukinii
🌱 Wegańska

Witariańskie spaghetti z cukinii

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
2
349
J
Jadlonomia.com
Kaszotto z bobem i kurkami
🌱 Wegańska

Kaszotto z bobem i kurkami

Lato, to taki czas, w którym pojawia się wiele sezonowych owoców, warzyw i grzybów. Dzisiaj przygotowałem dla Was kaszotto z …

50 min
4
577
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański makaron z soczewicą
🌱 Wegańska

Wegański makaron z soczewicą

Dobry makaron, wymieszany z PRZEPYSZNYM sosem... Takie obiady uwielbiam. Inspiracją do dzisiejszego dania, był wegański sos bolognese z soczewicą. Nie …

55 min
4
940
P
Przepisydlazielonych.pl
Makaron z pieczonymi warzywami i pesto pietruszkowym
🌱 Wegańska

Makaron z pieczonymi warzywami i pesto pietruszkowym

Makaron, makaron... Czy jest ktoś, kto go nie lubi? Ja mógłbym go jeść na okrągło! Tym razem przygotowałem dla siebie, …

35 min
4
447
P
Przepisydlazielonych.pl