Oto przepis mojej mamy Eli, który zachwycił mnie od pierwszego spróbowania! Młoda kapustka z fasolą na wiosenny obiad.
Pierwsze prawdziwie ciepłe promienie słoneczne na twarzy, przyjemny wiatr pachnący mokrą ziemią, pąki i kwiaty na gałęziach drzew, a nawet pierwsze grzmoty! – to wszystko pozwala mi uznać, że wiosna naprawdę jest już z nami!
Mocno czekałam na ukwiecone drzewa, na świeżą zieleń, wyprawy rowerowe i świergocące w lesie pisklęta. Tak samo mocno stęskniłam się także za wiosenną kuchnią w moim domu… Dziś mam więc dla Was świetny wiosenny obiad!
Poniższy przepis to jeden z tych przepysznych pomysłów mojej mamy Eli, które zachwyciły mnie od pierwszego spróbowania! Oryginalną recepturę zweganizowałam zastępując masło klarowane…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie leczo z cukinii i fasolki szparagowej – danie jednogarnkowe
Wegańskie leczo jest idealne dla każdego leniucha. Wszystko przygotowujemy w jednym garnku i nie ma tu dużo roboty :)
Sos dyniowy kremowy (wegański)
Sos dyniowy jest kremowy i delikatny w smaku oraz bardzo prosty w przygotowaniu. Świetnie pasują do niego aromatyczne przyprawy takie …
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Najprostszy przecier pomidorowy
Macie dosyć obierania surowych pomidorów, zachlapanych ścian i stania nad garnkiem, gdy robicie przecier pomidorowy? Zniechęciliście się już na tyle, …