Wiśnie, wanilia, kakaowy spód i Angostura – rozkoszny deser tylko dla dorosłych gości.
50 min
4 porcje
1052 kcal

Wyjątkowy deser wegetariański z wiśniami, wanilią i kakaowym spodem – prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Klasyczne połączenie kakao, mąki pszennej i aromatycznych wiśni marynowanych tworzy wykwintną kompozycję. Przygotowanie zajmuje 50 minut, a każda porcja dostarcza 16g białka. Antocyjany z wiśni wspierają układ krążenia. Idealny na romantyczną kolację lub specjalne spotkanie. Podawaj z odrobiną bitej śmietany i listkiem mięty dla eleganckiego akcentu.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowy pudding z awokado
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
5 min
2
360
J
Jadlonomia.com
Rabarbarowy kisiel z kardamonem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
43 min
4
152
J
Jadlonomia.com
Słodka focaccia z jeżynami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
J
Jadlonomia.com
Gruszki z czekoladą pod orzechową kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
6
436
J
Jadlonomia.com