Od jakiegoś czasu pojawiają się tutaj przepisy na świąteczne dania: pieczeń a la indyk, wegańskie zrazy z kluskami śląskimi, za chwilę znajdzie się tu również wspaniały pasztet. Uwaga, bo jest jedna rzecz, które te wszystkie dania jest w stanie połączyć! Wyjątkowe buraczki z żurawiną na święta! Dodatek na pewno Wam znany, ale dzięki żurawinie i odpowiednim przyprawom ma bardzo świąteczny charakter i smakuje tak jakby luksusowo. Uwielbiam klasyczną jarzynkę z buraków, ale gdy sytuacja tego wymaga (np. mam ważnych gości) bez wahania zamieniam ją na te buraczki. Przepis, jak to na dodatki przystało, łatwy i bezobsługowy. Powodzenia!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną
Idealne danie na wykorzystanie włoszczyzny po gotowaniu zupy! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną rewelacyjnie smakuje samodzielni...
ŚWIĄTECZNE GOŁĄBKI Z SEITANEM, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
U mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia gołąbków w święta, jadło się je zwykle bez okazji. W tym …
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.