
Wypasiony mazurek dla początkujących – wegański deser wielkanocny, który zachwyci prostotą wykonania! Kluczowe składniki to masło orzechowe, gorzka czekolada i syrop klonowy, które nadają mu wyjątkowego smaku. Przygotowanie zajmuje 60 minut, w tym 15 minut pieczenia. Porcja dostarcza aż 88g białka, dzięki czemu to nie tylko słodka przyjemność, ale też wartościowa przekąska. Idealny na świąteczny stół – podawaj pokrojony w kwadraty z dodatkiem świeżych owoców dla równowagi smaków.
45 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
2
2664
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowy mazurek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
J
Jadlonomia.com
Wielkanocna babka pomarańczowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
2819
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com