Czy da się zrobić mazurek, który będzie jednocześnie prosty i wypasiony? To znaczy będzie czymś więcej niż ciastem posmarowanym dżemem, ale nie trzeba będzie ubijać skomplikowanego kremu, wyjmować miksera planetarnego ani topić cukru na karmel? Oczywiście pytam o to, bo chyba znam odpowiedź.
Ten przepis naprawdę nadaje się nawet dla początkujących – zwłaszcza dla tych, którzy pomimo braku doświadczenia chcieliby zaimponować rodzinie. Aksamitny, karmelowy krem z masła orzechowego wystarczy zmiksować w blenderze; a czekoladową, kremową polewę przygotujecie w jednym rondelku. A do tego jeśli orzechy zgodnie z poradą na końcu przepisu podprażycie w piekarniku (w końcu i tak już jest rozgrzany, szkoda nie skorzystać) to mazurek będzie smakować tak dobrze jak te, przygotowane przez naj…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI MAZUREK WIŚNIOWY
Wielkanoc bez mazurka nie może się obyć! Długo hitem był MAZUREK POMARAŃCZOWY , dzisiaj do grona ulubieńców dołącza mazurek wiśniowy. …
WEGAŃSKA BABKA MARMURKOWA
Klasyczna, szalenie prosta w przygotowaniu babka o delikatnym aromacie migdałów to świetne ciasto na każdą okazję, nie tylko z okazji …
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...
WEGAŃSKA BABKA CZEKOLADOWA Z MASŁEM ORZECHOWYM
Święta Wielkanocne nie mogą obyć się bez babki, nawet w tym roku! Pyszna, wilgotna mocno czekoladowa z delikatnym posmakiem masła …