Zakwas żytni na żurek wielkanocny – bezbłędny przepis ze wskazówkami
Zakwas żytni na żurek to coś czego nie może zabraknąć w naszym domu przed Wielkanocą. W odróżnieniu od pszennego, daje nam on zawiesisty, mocny, lekko ciągnący się żurek. Zakwasu żytniego używano do gotowania protoplasty żurku czyli potężnego żuru. W mojej opinii nie ma porównania między wersją cieńszą – pszenną a mocarną – żytnią. Zakwas żytni na żurek to coś bardzo łatwego i wystarczy podążać za poniższym wskazówkami by cieszyć się wspaniałym żurkiem, nie tylko od święta.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Najprostszy przecier pomidorowy
Macie dosyć obierania surowych pomidorów, zachlapanych ścian i stania nad garnkiem, gdy robicie przecier pomidorowy? Zniechęciliście się już na tyle, …
Zupa z czerwonej soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicy, to prawdziwy klasyk kuchni wegańskiej. Prosta i pyszna wegańska zupa z soczewicy, która zachwyci każdego!
Jak uwarzyć perfekcyjny bulion warzywny?
..a ja je dla Was wszystkie zebrałem. Chwytajcie za garnki i warzcie według podanych wskazówek a perfekcyjny bulion warzywny będzie …
Wielkanocny wegański żurek na bogato – polski ramen?
Wielkanocny wegański żurek od zawsze kojarzył mi się z ramenem. Od zawsze to znaczy od kiedy poznałem w ogóle ramen, …