
Zamiast ptasiego mleczka – wegańskie czekoladowe trufle to luksusowy deser bez cukru i glutenu, przygotowany na bazie gorzkiej czekolady i mleka kokosowego. Klasyczne smaki wzbogacone nutą brandy i kawy tworzą wyjątkową kompozycję. Gotowe w 40 minut, mają jedynie 71 kcal na porcję. Bogate w przeciwutleniacze z kakao, wspierają pracę serca. Idealne na romantyczną kolację lub jako elegancka przekąska. Podawaj schłodzone, obtoczone w kakao dla efektownego wykończenia.
40 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 15 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Różany mus z tahiny
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
J
Jadlonomia.com
Wegańska tarta bez glutenu, ale z kremem chałwowym i musem z rabarbaru.
Słodki deser z kwaśnym i orzeźwiającym, owocowym twistem - wegańska tarta, idealna propozycja na miły wieczór w dobrym towarzystwie!
80 min
8
425
E
Easyvege.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com