Zapiekany, waniliowy ryż z kwaśnym rabarbarem, słodkimi jabłkami i z chrupiącymi dodatkami
Któż nie pamięta z dzieciństwa tego kultowego w wielu domach deseru? Ba! – w moich wspomnieniach, ryż na mleku zapiekany z jabłkami, funkcjonuje wręcz jako jeden z bardziej lubianych przeze mnie obiadów ze szkolnej stołówki! Zaraz po makaronie z twarogiem, ale przed śmietanową potrawką z kurczaka. W domu natomiast ryż z jabłkami mama zapiekała w absolutnie skandalicznej ilości 30% śmietany kremówki, a brytfannę smarowała grubą warstwą prawdziwego masła! Było to przepyszne dnie, które wyskrobywaliśmy z brytfanki do ostatniej łyżeczki, ale miało miliony kalorii! Dziś już aż tyle nie biegam, nie skaczę i nie wspinam się po drzewach, by móc pozwolić sobie na tą bombę kalorii bez konsekwencji. 😉
Takie to jednak dobre i błogie wspomnienia przywiodły mnie do zrobienia z okazji D…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE ZAKRĘCANE DROŻDŻÓWKI Z WANILIOWYM SERKIEM
W czasie gdy drożdże były białym krukiem wśród produktów spożywczych jakimś cudem udało mi się nabyć aż 500g kostkę świeżych. …
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.