
Ziemniaki Hasselback – wegańskie i bezglutenowe danie o szwedzkim rodowodzie, idealne na obiad lub sycącą przekąskę. Klasyczne ziemniaki pieczone z olejem kokosowym, rozmarynem i aromatycznymi przyprawami. Gotowe w 60 minut (w tym tylko 15 minut przygotowania), dostarczają zaledwie 141 kcal na porcję. Bogate w potas wspierają pracę mięśni i układ nerwowy. Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku – podawaj z ulubionym dipem lub jako dodatek do wegańskiego burgera.
15 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Jak zamarynować tofu? Kompletny poradnik!
Tofu – król wegańskiej kuchni, pogromca mitów o nudnym jedzeniu i… zagadka dla tych, którzy trzymają je w lodówce i …
20 min
4
400
P
Przepisydlazielonych.pl
Idealne pieczone ziemniaczki.
Jedni uwielbiają je jako dodatek do obiadu. Inni traktują jako zdrowszą alternatywę dla frytek. Dla mnie to jesienno-zimowy comfortfood.
45 min
2
467
E
Easyvege.pl
Złoty bób z patelni – mój najlepszy sposób na bób!
Dziś przychodzę do Was z przepisem, w którym część z Was się zakocha i mówię to z pełnym przekonaniem. Złoty …
20 min
4
405
V
Veganhigh.pl
Wegański sos holenderski – bez masła, jajek i opowiadania bajek
Obiecuję Wam, że wegański sos holenderski nic nie traci wobec wersji tradycyjnej. Cudownie sprawdzi się na szparagach, śniadaniowych kompoz...
15 min
1
V
Veganhigh.pl