Ziemniaki z grilla, czyli młode ziemniaki hasselback z wiosennym gzikiem
95 min
4 porcje
510 kcal

Ziemniaki hasselback z wiosennym gzikiem – wegańskie danie grillowe z młodymi ziemniakami i kremowym sosem tofu. Klasyka w nowoczesnym wydaniu, łącząca aromat rozmarynu, czosnku i jałowca. Przygotowanie zajmuje tylko 20 minut (pieczenie 75 minut), dostarczając 12g białka na porcję. Bogate w potas i błonnik, wspierają układ trawienny. Idealne na letnie przyjęcie w ogrodzie lub rodzinny obiad. Podawaj z grillowanymi warzywami i świeżym szczypiorkiem dla wyrazistego smaku.
20 min
Przygotowanie
75 min
Gotowanie
95 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Grillowane awokado
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
4
14
J
Jadlonomia.com
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańskie risotto cytrynowe ze szparagami i miętą
Letni obiad idealny–kremowe wegańskie risotto z chrupiącymi szparagami, orzeźwiającymi nutami cytryny oraz mięty i świeżo mielonym pieprzem!
40 min
4
286
E
Easyvege.pl