
Złota jaglanka z kurkumą to rozgrzewające, wegańskie śniadanie, bogate w przeciwzapalne składniki. Przygotowana na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem mleka roślinnego i aromatycznej kurkumy, gotowa jest w zaledwie 25 minut. Porcja dostarcza 12,87g białka i 521 kcal, zapewniając energię na cały poranek. Kurkuma działa przeciwzapalnie, wspierając odporność. Idealna na zimowe śniadanie lub pożywne drugie śniadanie. Podawaj z dodatkiem świeżych malin i syropu klonowego dla słodkiego akcentu.
10 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Jaglanka z kurkumą i pomarańczami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
308
J
Jadlonomia.com
Złota owsianka
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
1
205
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com