
Złota owsianka – wegańskie i bezglutenowe śniadanie pełne przeciwzapalnych właściwości. Przygotowana na płatkach owsianych z dodatkiem kurkumy, oleju kokosowego i mleka roślinnego, gotowa w zaledwie 20 minut. Niskokaloryczna (205 kcal/porcję), a dzięki kurkumie wspiera odporność i walkę ze stanami zapalnymi. Idealna na szybkie, pożywne śniadanie, które dodaje energii na cały dzień. Podawaj z syropem klonowym i odrobiną czarnego pieprzu dla lepszego wchłaniania kurkuminy.
5 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
20 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Jaglanka z kurkumą i pomarańczami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
308
J
Jadlonomia.com
Złota jaglanka z kurkumą
Czy wiesz, że śniadanie to nie tylko najważniejszy posiłek dnia, ale również świetna okazja, by wprowadzić do swojej diety superfoods? …
25 min
1
521
P
Przepisydlazielonych.pl
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com