
Przedstawiam zupę dyniowo-bananową. Tak, są tu banany i wbrew pozorom wcale nie jest to mdławy kremik dla przedszkolaków. Ich dodatek sprawił, że zupa jest niezwykle aksamitna, pozostawia po sobie ciekawy maślany posmak. Kremową zupę wzbogaciłam o charakterny cynamon, imbir, chilli i pastę curry. Można ją serwować z popcornem, grzankami, albo jak dyniową laksę z noodlami, pieczoną dynią i granatem.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zupa krem z pieczonej dyni hokkaido
Jesień to pora roku, która inspiruje do przygotowywania rozgrzewających, aromatycznych dań. Wśród nich króluje zupa krem z dyni, która zachwyca …
Zupa krem z pieczonej papryki
Jeśli są takie potrawy, które kojarzą się z przytulnym wieczorem przy stole, to zupa krem z pieczonej papryki bez wątpienia …
Zupa krem z pieczonych buraków z mleczkiem kokosowym
Zupa krem z pieczonych buraków to prawdziwa perełka w kuchni roślinnej! Intensywnie rubinowy kolor, aksamitna konsystencja i bogaty smak sprawiają, …
Zupa krem z dyni na mleczku kokosowym i curry
Zupa krem z dyni, czyli dynia, curry i kokos... Przepis powstał dawno, przez lata nic w nim nie zmieniłam, bo …