
Wegańska zupa jarzynowa z ciecierzycą to sycące i pełne warzyw danie, idealne na zdrowy obiad. Głównymi składnikami są aromatyczna cebula, świeży seler naciowy i pożywna ciecierzyca. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a gotowanie 20 minut – szybki przepis na pyszny posiłek. Zupa dostarcza 347 kcal i 13g białka na porcję, a dzięki błonnikowi z warzyw i ciecierzycy wspomaga trawienie. Świetna na rozgrzewający posiłek w chłodne dni. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub grzankami dla dodatkowej tekstury.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zupa z czerwonej soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicy, to prawdziwy klasyk kuchni wegańskiej. Prosta i pyszna wegańska zupa z soczewicy, która zachwyci każdego!
40 min
4
387
P
Przepisydlazielonych.pl
Jak uwarzyć perfekcyjny bulion warzywny?
..a ja je dla Was wszystkie zebrałem. Chwytajcie za garnki i warzcie według podanych wskazówek a perfekcyjny bulion warzywny będzie …
260 min
4
100
V
Veganhigh.pl
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
6
442
J
Jadlonomia.com