Chcesz zacząć jeść więcej warzyw? Sięgaj po zupy! W moim przypadku sprawdza się to IDEALNIE. Tym razem na tapet wleciała zupa jarzynowa z ciecierzycą, która jest klasyczna, gęsta i sycąca.
Do ukręcenia dzisiejszej zupy użyłem przede wszystkim dorodnej cebuli, jędrnych łodyg selera naciowego, aromatycznego pora i słodkiej, soczystej marchewki. Warzywa skąpane w bulionie, doprawione kilkoma przyprawami i czosnkiem, w towarzystwie ciecierzycy tworzą WSPANIAŁY i prosty obiad. W końcu w prostocie drzemie siła!
Zwieńczeniem zupy jarzynowej z ciecierzycą jest w moim przypadku kleks roślinnej śmietanki, garść zielonej pietruszki oraz ostra papryka. Taki sposób podania również Wam polecam.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Najprostszy przecier pomidorowy
Macie dosyć obierania surowych pomidorów, zachlapanych ścian i stania nad garnkiem, gdy robicie przecier pomidorowy? Zniechęciliście się już na tyle, …
Zupa z czerwonej soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicy, to prawdziwy klasyk kuchni wegańskiej. Prosta i pyszna wegańska zupa z soczewicy, która zachwyci każdego!
Jak uwarzyć perfekcyjny bulion warzywny?
..a ja je dla Was wszystkie zebrałem. Chwytajcie za garnki i warzcie według podanych wskazówek a perfekcyjny bulion warzywny będzie …
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …