
Zupa krem z cukinii – lekka i kremowa wegańska propozycja bez glutenu, idealna na letnie obiady. Przygotowana z cukinii, ziemniaków i aromatycznego bulionu warzywnego, gotowa w zaledwie 30 minut. Niskokaloryczna (220 kcal/porcję) i bogata w błonnik, wspiera trawienie dzięki zawartości cukinii. Świetnie sprawdzi się jako lekki obiad lub kolacja w upalne dni. Podawaj z grzankami z pieczywa bezglutenowego i świeżym tymiankiem dla podkreślenia smaku.
10 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Podcos lubelski z czosnkiem i ziołami
Co to jest podcos lubelski?-to jakby zielone kaszotto z ziołami i młodą kapustką. Wiosenne, proste i odżywcze jedzenie, które robi …
60 min
4
203
E
Easyvege.pl
Letnia, wegańska zupa kurkowa.
Wegańska zupa kurkowa, która kojarzy się z polskim latem i będzie naprawdę trudno odtworzyć ją gdy minie sezon na te …
50 min
6
206
E
Easyvege.pl
Zupa z bobem i ziemniakami
Od czerwca do sierpnia trwa w Polsce sezon na bób. Zawsze staram się ten czas wykorzystać jak najlepiej w kuchni, …
45 min
4
433
B
Blendman.pl