
Pikantna zupa krem z dyni – wegańskie i bezglutenowe danie na bazie mleczka kokosowego z aromatyczną nutą curry. Kluczowe składniki to dynia, marchewka i mleczko kokosowe, które nadają kremową konsystencję. Przygotowana w zaledwie 20 minut (gotowanie 30 minut), dostarcza 362 kcal na porcję. Bogata w błonnik wspiera trawienie i rozgrzewa dzięki chili. Idealna na jesienny obiad. Podawaj z prażonymi pestkami dyni i świeżym chlebem dla pełni smaku.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 7 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zupa krem z pieczonej dyni hokkaido
Jesień to pora roku, która inspiruje do przygotowywania rozgrzewających, aromatycznych dań. Wśród nich króluje zupa krem z dyni, która zachwyca …
45 min
4
468
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa krem z pieczonej papryki
Jeśli są takie potrawy, które kojarzą się z przytulnym wieczorem przy stole, to zupa krem z pieczonej papryki bez wątpienia …
45 min
4
176
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa krem z pieczonych buraków z mleczkiem kokosowym
Zupa krem z pieczonych buraków to prawdziwa perełka w kuchni roślinnej! Intensywnie rubinowy kolor, aksamitna konsystencja i bogaty smak sprawiają, …
75 min
4
426
P
Przepisydlazielonych.pl
Rozgrzewający, wegański „rosołek” na jesienne chłody.
Ta zupa jest jak ciepły kocyk przy rozpalonym kominku - idealna na jesienne chłody!
120 min
4
296
E
Easyvege.pl