Razem z Natalią vel WegePanna i Agatą vel Wege Smaki postanowiliśmy przygotować dla czytelników naszych blogów obiad kompletny na bazie cukinii. Jest to nasza wspólna akcja pod nazwą „WEGE TOGETHER” zainicjowana przeze mnie. Było mi bardzo miło wirtualnie gotować razem z dziewczynami. Co z tego wyszło – zobaczycie poniżej.
W skład naszej obiadowej propozycji wchodzi oczywiście zupa (na którą przepis znajdziecie w tym wpisie), drugie danie ugotowane przez Agatę oraz deser upieczony przez Natalię. To co zarówno mi wyszło, jak i dziewczynom przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Dania smakowite, ciekawe (taka skromność) oraz stosunkowo proste do przygotowania!
Cukinia nie jest drogim warzywem, dlatego też myślę, że wymówek typu „nie stać mnie”, „te produkty są trudno dostępne…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …